Maarten Stratenus genealogieMaarten Stratenus, voormalig huisarts in Deventer, is een van de nazaten van de (eerste) baron Stratenus woonachtig op het landgoed Nieuw Rande. In de lijn van de jongste zoon van de baron zien we Maarten.

Theekoepel met Maarten StratenusZijn opa en oma wonen in landhuis Parc Broekhuizen in Leersum. Uit een krantenartikel in het nieuwsblad De Kaap blijkt dat Maarten vaker op het landgoed logeert. De aanleiding van het artikel is de restauratie van de theehut. Met name de bijgevoegde oude foto is interessant.

"De oude foto van de hut stamt uit 1905. Hierop is links de grootmoeder van Maarten Stratenus te zien, Christine Stratenus geb. Pauw van Wieldrecht, met haar broer Reinier, haar moeder en tantes. Behalve de familieleden herkent Stratenus ook het voetenbankje: ,,Dat staat nog bij mij thuis".

Ter toelichting: Christine Stratenus geb. Pauw van Wieldrecht (de partner van de jongste broer van Daisy, Bijnaam Daisy) is slechts voor de helft zichtbaar. Haar broer is Reinier Pauw van Wieldrecht. De mevrouw met de hoed, "haar moeder", is Maria JKVR Repelaer.