Bevolkingsregister Diepenveen 1910 1920 verschrijvingNa een leuk en leerzaam gesprek met vrijwilligers van de historische vereniging Diepenveen en een daaropvolgend mailcontact blijkt een verschil tussen de schrijfwijze van de 2e zoon van de baron Stratenus in een gezinskaart in het archief van Diepenveen en de informatie uit de stamboom op deze website. Wat is nu het geval?

In de gezinskaart (zie linker afbeelding) zijn de voornamen Guillaume Theodore Jean opgenomen. De regel met zijn naam is geheel doorgehaald, maar dat heeft te maken met een latere verhuizing. Nu valt op dat de eerste naam van de oudste zoon ook is doorgehaald en herschreven. In het softwareprogramma Aldfaer, die wordt gebruikt voor de stamboom op deze website (zie Stamboom Stratenus) staan de voornamen Theodore Jean Guillaume opgenomen. Wat is nu waar?

Theodore Jean Guillaume OverlijdensadvertentieDe zoektocht gestart in het archief van Den Haag. In de gezinskaart op microfiche staat Theodore Jean Guillaume. In de trouwakte, opgenomen in het archief van de gemeente Leersum, staan dezelfde voornamen opgenomen. Alhoewel de tweede o in Theodore als een e geschreven zou kunnen zijn. Dan eindigt het met de overlijdensadvertentie in het Algemeen Handelsblad van 3 juni 1965... Ook daar de namen Theodore Jean Guillaume.

Ondanks dat de oorzaak van de schrijfwijze in de gezinskaart van Stratenus in het archief van Diepenveen niet bekend is, lijkt het aannemelijk dat hier sprake is van een verschrijving. Maar ja, helemaal zeker weten doen we niet.